onsdag den 7. januar 2015

Three Philosophers

Da jeg i november var på ferie i New York, købte jeg også nogle forskellige øl med hjem. Øl, jeg ikke havde smagt før og fra bryggerier, jeg stødte på undervejs på byens gode ølbarer.

Tiden er nu kommet til at smage mig gennem købene, så næste tema, ølmæssigt, her på bloggen er "Øl fra New York".

Jeg lægger ud med Three Philosophers fra Ommegang, der er et New York-baseret bryggeri. Jeg smagte flere af deres øl derovre, og det med stor begejstring. Den begejstring fastholdes med Three Philosophers. 

Øllen kom oprindeligt til verden via en konkurrence på Ratebeer, hvor brugerne beskrev deres drømmeøl. Ommegang fik så til opgave til at brygge Three Philosophers, der er en blanding af en belgisk inspireret quadrupel og så Liefman's Kriek.

Øllen holder 9,7%, og har den søde eftersmag, der er ofte er kendetegnet ved en quadrupel, men også med en humlet bitterhed i eftersmagen. Læg dertil den syrlige og frugtede smag fra krieken.

Alt i alt giver det én af de bedste quadrupler, jeg nogensinde har smagt, og det er fuldt forståeligt, at den får endog meget høje på ratings på Ratebeer. En øl fra den absolut øverste hylde.

Selv vil jeg snart gå på jagt efter flere øl fra Ommegang, for det er et meget spændende bryggeri.

Skål!

Ingen kommentarer: