søndag den 18. januar 2015

Et besøg hos Søernes Ølbar

Et kig ind i baren
Fredag eftermiddag og nogle timer frem, lagde Søernes Ølbar ved Sortedams Doseringen på Østerbro i København rammer til planlægningsmøde forud for Ølklubbens studietur til Dublin.

Mens søsterbaren, Ørsteds Ølbar, ofte er blevet frekventeret, var det blot mit andet besøg, men det skal der laves om på, for Søernes Ølbar er endnu en anbefalelsesværdig ølbar i København.

Stedet er meget rustikt og hyggeligt indrettet, betjeningen er venlig, vidende og imødekommende og prisniveauet ganske rimeligt. Dertil kommer især et imponerende ølkort. Dette gør også, at stedet er meget velbesøgt - alle stole og bænke var i hvert fald besat i fredags i de timer, vi var der.

Martin og jeg, som var selskabet fredag eftermiddag/aften, koncentrerede os om de 20 fadølshaner, baren byder på. For her er mangt en spændende øl at vælge i mellem, og en herlig blanding af danske og udenlandske øl, med hovedvægten lagt på førstnævnte. Især det fremragende Beer Here var rigt repræsenteret på kortet
Mout & Mocca

Vi kom godt rundt på kortet, og værd at fremhæve er Harwood Brown Porter fra Beer Here, Wookiee IPA fra Amager Bryghus og især Mout & Mocca fra De Molen. En imperial stout på hele 11,6%, med smæk på smagen af kaffe og chokolade. Og meget fyldig og rund.

Der skiftes i øvrigt ud på kortet hver dag, og nogle gange også i løbet af dagen. 

Nu besøgte vi stedet en kold januardag, men når dagene bliver lunere, er der mulighed for at sidde udenfor - tæt på Søerne og nyde godt øl under åben himmel. Og det er endnu et godt argument for at aflægge Søernes Ølbar et besøg.

Hermed anbefalet.

Læs eventuelt mere lige her.

Skål!

Ingen kommentarer: