søndag den 25. januar 2015

Michael Møller og Jacob Bellens i DR Koncerthuset

Scenen er klar til aftenens to navne
Årets første koncert, i hvert fald for mit vedkommende, fandt sted torsdag aften i DR Koncerthuset, hvor danske Michael Møller og Jacob Bellens, som var hovednavnet på billetten, spillede op og ud.

Michael Møller lagde for, hvor det kun var ham og et klaver på scenen. Og en håndfuld endnu ikke udgivne sange samt den fine The Mountains fra hans band af samme navn.

Det meget nedbarberede lydbillede gjorde, at hans meget fine stemme kom i centrum. Det gav sangene et schwung, men de slap ikke rigtigt scenen. Men trods det lidt ferske ind- og udtryk, var det en koncert, der lover godt for hans kommende album i eget navn.

Stemmen var også i centrum hos Jacob Bellens, og var det bærende element under hans del af koncerten. Men sammen med netop Møller, har han også én af den danske musikscenes største og bedste stemmer.


Til koncerten havde Bellens samlet et velspillende band omkring sig, der formåede at give hans fine melodier fylde og dybde. Sangene koncentrerede sig primært om hans seneste album, My Convictions, men der var desværre ingen afstikkere til hans ene band, I Got you on tape.

Men koncerten blev også uforløst og noget stillestående, og den afsluttende Change of heart blev en langgaber på 10-12 minutter.

Når det er skrevet, skal det også med, at DR Koncerthuset er et fremragende koncertsted. Vi sad aller bagest, men alligevel var udsynet til scenen godt og lyden var slet og ret i top.

Alt i alt en god begyndelse på Koncertåret 2015.


Tak til Michael Møller og Jacob Bellens for en fin koncertoplevelse. Tak til Anita og Mikkel for rigtigt godt og hyggeligt selskab.

Næste koncert bliver på næste mandag, hvor amerikanske Interpol gæster Store Vega. Det glæder jeg mig rigtigt meget til.

Ingen kommentarer: