mandag den 15. september 2014

Manchester United-QPR

Billedet er taget fra Manchester Uniteds
profil på Instagram
I weekenden begyndte bolden igen at rulle på de europæiske fodboldbaner ovenpå de landskampspauser, fanden har skabt. Det betød blandt andet også, at jeg her på matriklen afbrød den Prison Break-marathon, jeg p.t. er i gang med på Netflix, for at følge Manchester Uniteds fjerde forsøg på at sparke årets Premier League i gang. Og det efter en, mildt sagt, elendig start, hvor holdet kun har fået to point i de første tre kampe.

Kampen var samtidig den første efter, at transfervinduet var smækket i, hvor holdet i de sidste timer hentede Daley Blind i Ajax og Falcao i Monaco. De blev så føjet til navne som Luke Shaw og Angel di Maria, og gør holdet til et af de dyreste i Manchester Uniteds historie.

Modstanderne var Queens Park Rangers, og på papiret lignede det en overkommelig opgave. Men United har været elendige i deres første tre kampe, hvor forsvaret og spillet generelt har sejlet totalt, og uden retning og styrmand. Louis van Gaal tog så konsekvensen af dette og gik fra 3-5-2, der på ingen måde fungerede, til den mere klassiske 4-4-2 opstilling, og med en diamant på midten. Det gav debut til Rojo i forsvaret og Blind på den defensive midtbane. Samtidig blev der plads til offensive kræfter som Juan Mata, Robin van Persie, Wayne Rooney og Angel di Maria i startopstillingen.

Og landskampspausen havde åbenbart gjort holdet godt, hvor der blev spillet med højt tempo, megen boldbesiddelse og aggressivitet. Afleveringerne sad præcist og alle arbejdede for alle. Og med en god balance på holdet. Det betød, at angrebene bølgede frem mod QPR's mål, mens der samtidig blev lukket godt af bagude.

Det hele resulterede i en sikker sejr på 4-0, med di Marias og Herreras første mål i den røde trøje, mens Mata og Rooney tog sig af de to andre mål. Det skal dog også siges, at det var på en noget billig baggrund, da QPR ikke havde meget at komme med.

Det ændrer dog ikke på indtrykket af et hold, der er ved at finde sin form. Og hvor di Maria og Blind var de helt store oplevelser. Begge gled fint ind på holdet og kan blive årets helt store oplevelser. Samtidig viste kampen, at Rooney er ved at finde ind i rollen som anfører, hvor han med overblik og gejst ledte holdet frem mod sejren. I bageste geled imponerede 20-årige Tyler Blackett endnu en gang.

Om kampen varslede en ny Manchester United-æra må tiden vise. Der venter sværere kampe forude, men forhåbentligt har sejren og måden, den kom i hus på, givet holdet og spillerne selvtillid. Efter Leicester og Hull i de kommende kampe, venter første test 6. oktober, hvor Everton kommer på besøg.

Manchester United - Pride of the North.

Ingen kommentarer: