onsdag den 23. juli 2014

Love Shop i Byparken

På fire tirsdage i løbet af juli, lægger Byparken i Roskilde græs til gratiskoncerter, og i går var det så de eminente Love Shops tur til at spille op og ud i de hyggelige omgivelser mellem Domkirken og fjorden.

Jeg var ikke selv helt opmærksom på arrangementet, men det var min gode ven, Jens Thomsen, heldigvis, og da han i sidste uge skrev til mig, om det var noget, var jeg straks på.

Det nye danske band, Blå nætter, skulle have varmet op, men nærmest netop, som de skulle gå på, gik strømmen i den indre del af Roskilde. Men arrangørerne fik skaffet en generator, og vi fik knapt 15 minutter med bandet inden, at det var tid til hovednavnet. Bagkanten for arrangementet er nemlig kl. 22.00, og Love Shop skulle naturligvis have fuld spilletid.

Det fik de - og publikum - så også, hvor det blev til 75 minutter ned gennem deres fine bagkatalog, og med en sætliste meget lig den fra blandt andet Rosenborg Live i pinsen og sidste års Ringsted Festival. Det skal de ikke høre nogen klager for, for den er et meget fint miks mellem nyt og gammelt.

Jens Unmack var, som altid, i hopla, og leverede deres fine sange med præcision og indlevelse, ligesom han bandt sangene og koncerten fint sammen. Og så bliver jeg stadigvæk imponeret over hans evne til at komme ud over scenen og i kontakt med publikum.

Imponeret er jeg også over guitaristen Mika Vandborg, hvis formkurve er støt opadgående, og det siger ikke så lidt, for niveauet er hver gang tårnhøjt. Han er tro mod Love Shop-klassikerne, men sætter også sit eget markante fingeraftryk.

Generelt virker det nye Love Shop meget sammenspillet og homogent, og med meget stor spilleglæde. Højdepunkterne var første og sidste nummer, Redningsklar og Alle har en en drøm at befri, der begge efterhånden er noget af det bedste, der kan opdrives på en dansk koncertscene.

Tak til Byparken for et godt arrangement i nogle hyggelige og gode omgivelser. Tak til Love Shop for endnu en forrygende koncertoplevelse. Tak til Jens og Kenn for godt og hyggeligt selskab.

Ingen kommentarer: