lørdag den 24. november 2012

Unfairplay

Unfairplay har været kodeordet for denne fodbolduge, hvor den store historie har været Adrianos skandalemål mod FC Nordsjælland tirsdag aften i Parken. Adriano lod hånt om alle uskrevne regler i fodbolden og ikke mindst fodboldens kodeks om fairplay. Hverken scoringen og efterspillet har været særligt kønt, og UEFA vil nu åbne en sag mod Adriano.

Som fodboldelsker bifalder jeg kun et sådan træk, men måske medierne og fodboldorganisationerne skulle have sparet lidt på kræfterne, for dagen efter var vi igen vidner til unfairplay i den store skala - og det i kampen mellem fodboldens svar på Luksusfælden, Manchester City, og så Real Madrid. Her falder Citys Agüero om i straffesparksfeltet og trækker efterfølgende et straffespark og et rødt kort til Real Madrid. Unfairplay i den store stil, for han blev aller højest snittet af Madrid-spillerens snørebånd.

Der har dog i medierne været en endog meget begrænset reaktion på hændelsen og ingen har talt om, at City skulle forære modstanderen et mål - som det var tilfældet med kampen i Parken. Jeg kan kun tage det som et udtryk for, at skuespil er blevet en accepteret del af moderne fodbold. En meget ærgerlig udvikling, og et forsøg på at snyde sig til straffespark og kendelser, er lige så meget snyd, som når Adriano bryder fodboldens kodeks eller når eksempelvis en cykelrytter bruger doping. Det er ødelæggende for fodbolden - hvad enten der er tale om én fra et af mine egne hold eller andre - og jeg er helt på linje med manageren fra Stoke, der mener, at skuespil skal straffes med karantæne - når svinestreger på banen kan straffes efter kampen, kan skuespil det også. Og denne udvikling er også årsag til, at jeg ikke ser spansk fodbold og at interessen for Champions League også er dalende.

Endelig oplevede vi unfairplay på ledelsesgangene, nærmere bestemt i Chelsea, hvor man valgte at fyre Roberto di Matteo. Altså den manager, der i foråret indfriede det, der var målet, da Roman Abramovic købte klubben - nemlig at vinde Champions League. Men et par dårlige resultater og en bænkning af Fernando Torres var åbenbart nok til at slette dette ud! Manchester United-kæmpen Rio Ferdinand kaldte på Facebook fyringen for madness. Jeg er enig! Fyringen og ansættelsen af Rafa Benitez (endnu en dårlig beslutning af Chelsea-ledelsen i denne uge) betyder, at klubben vist er oppe på 17 managers i den tid, hvor Manchester United har haft én. Og dette forløb understreger endnu en gang, at rigmænd og fodbold er en ualmindelig dårlig cocktail og ødelæggende for fodbolden. Måske de mange penge giver resultater, men det er og bliver et legetøj!

Men nu har det ikke kun været en dårlig uge for fodbolden, for der var også flere lysglimt i mørket. Et af dem var Mexes mål af en anden verden i kampen Anderlecht og Milan, og som ikke lod Zlatans mål mod England noget efter:
Ingen kommentarer: