onsdag den 31. oktober 2012

Top-10 over TV-2

Det danske popband, TV-2, markerer p.t. sit 30 års jubilæum med et nyt opsamlingsalbum, gratis koncert i hjembyen, der jo er Aarhus og en kommende turné.

Bandet har aldrig været at tælle blandt dem, jeg lyttede absolut mest til, men jeg har altid været fascineret af dem - evnen til at skrive langtidsholdbare ørehængere, deres spiddende og underfundige tekster og velsagtens én af landets mest karismatiske forsangere, Steffen Brandt, har gjort, at de gennem alle årene har stukket ud blandt skovens mange træer. Og på hvert album er der altid nogle numre, der fanger mig og som hænger ved.

Dertil kommer, at de hører til i den absolutte superklasse, når det kommer til danske livebands. Dog har jeg personligt ikke så mange erfaringer med dem. Jeg så dem første gang i foråret 1984 (vist nok) på Hotel Postgaarden her i Ringsted. Det var mellem albummet Beat (der skaffede dem et stort hit med Popmusikerens vise) og inden Nutidens unge. Koncerten var vist også, for bandets vedkommende, en mulighed for at teste de nye sange af inden udgivelsen af Nutidens unge. Vi var vist omkring 20 publikummer! Sidenhen har jeg oplevet dem på Roskilde og et par gange til Grøn Koncert.

Hvorom alting er, er et sådan jubilæum en god anledning til at lave endnu en top-10, så her er mit bud på deres bedste sange - med links til Youtube:

  1. Eventyr for begyndere
  2. Blod, Sved Og Tårer
  3. Bag duggede ruder
  4. Randers station
  5. Ræven Og Rønnebærrene
  6. Line Jørgensen, Voldum
  7. September 85
  8. Kys det nu (Det satans liv)
  9. Tidens kvinder
  10. De første kærester på månen
TV-2, 1000 tak for musikken. Og ikke mindst et STORT tillykke med jubilæet!

PS. Fantastiske Toyota skulle naturligvis have været med, men jeg kunne ikke finde den på Youtube, så den røg ud.

1 kommentar:

-rene- sagde ...

sjovt - sjovt - sjovt;
Også jeg ville til enhver tid nægte at diskutere noget som helst andet på førstepladsen!
Dog er jeg ret sikker på at en afstemning blandt tv2 hardcore innercrew slet ikke ville have denne (oversete?) perle med på listen?

Den sang er så smertelig og så kontekstbundet (for mig!) at jeg ikke har hørt den i over tyve år - i betydningen undgået den. Faktisk er jeg bange for den. Det er der ikke mange sange, der kan kvalificere til. Det jeg ville sige; tak for en god post!