søndag den 5. juni 2011

Årets spillere

Der er fodboldtørke! De nationale turneringer er afsluttet og lige så med de europæiske. Spillerne er gået på ferie, og tiden for en lind rygtestrøm om klubskifter har indfundet sig.

Det er samtidig tiden for kåringer af årets spillere i klubberne. Nedenfor giver jeg mit bud på årets spillere i de 4 klubber, der står mit fodboldhjerte nært.

FC København
Et let valg - William Kvist. Holdets anfører, som gennem sæsonen har løftet sit spil, været bindeleddet og lederen på holdet, og som har været rollemodellen på og udenfor banen. Sammen med målmand Johan Wiland og N'Doye i angrebet, har Kvist været den væsentligste faktor for FCK's succes i denne sæson, både i Superligaen og Champions League. Og er, sammen med Tobias Linderoth, vel sagtens én af de bedste centrale midtbanespillere, FCK har haft. Samtidig er han det levende bevis på at sætte sig et mål og gå efter det, og hele tiden forbedre sig.

Mancehster United
Nemanja Vidic. Måske verdens bedste midterforsvarer. I år med anførerbindet, og det har måske været medvirkende til, at der er blevet længere mellem de udfald, der ofte har kendetegnet ham, ligesom han virker mere disciplineret, og dermed med færre røde og gule kort. En væsentlig brik i Uniteds rekord-mesterskab. Spilleren som har skabt ro i forsvaret og løftet unge spillere som Smalling, Evans og Da Silva-tvillingerne.

Bayern München
Mario Gomez. I sin første sæson i Bayern var der ikke meget Super-Mario over ham, men i denne, har han stort set gjort, hvad der passede ham foran modstandernes mål - med i alt 45 mål til følge. Dertil kommer 28 assist. Og netop sidstnævnte er understregningen af skiftet fra den egoistiske angriber til holdspilleren. En stor sæson, hvor Gomez endelig indfriede forventningerne.

Inter
Italiensk fodbold vises desværre ikke på "mine" kanaler, så jeg har kun set Inter 2-3 gange i denne sæson, og det i Champions League. Men et god bud er vel klublegenden, 37-årige Javier Zanetti. 49 kampe blev det til i denne sæson. Godt gået af den "unge" mand. Statistikken siger i alt 749 Inter-kampe, men i lighed med en anden legende, 37-årige Ryan Giggs, leverer Zanetti altid varen.

Tak for indsatsen i denne sæon, og vi glæder os allerede til, at bolden skal rulle igen.

1 kommentar:

pter sagde ...

Min årets spiller må være LANGE :-) Og ikke mindst efter hans udmelding om, at han BLIVER og hjælper til med en hurtig tilbagevenden....