onsdag den 28. oktober 2015

Liber


For et par uger siden smed danske The Minds Of 99 den såkaldte svære to'er på gaden. Liber, som er albumtitlen, skulle med andre ord forsøge at leve op til sidste års fine selvbetitlede debutalbum. 

Et album, der med sin pågående elektro-rock, skar sig ind på den danske musikscene og førte dem frem til åbningsband på årets Roskilde.

Det har så ikke tynget bandet, for Liber er lidt af en træffer, og understreger, at der fortsat er masser af liv i den danske talentmasse.

Musikken er meget umiddelbar og energisk, og skræver over postpunk og synthrock, og med tydelige referencer til Interpol, New Order og sågar Pet Shop Boys. Og albumtitlen, Liber (Den Frie), skal tages bogstaveligt, for det tekstmæssige omdrejningspunkt er friheden - at finde friheden og friheden til at være den, du er.

Generelt holder alle 10 skæringer et højt niveau, men den lysende stjerne er Stjerner På Himlen, der bør skrive sig selv ind i den danske sangskat. Et pågående og satans melodisk nummer. Men også sange som Hjertet Følger Med, En Fremmed og Someone Made You lyser op.

Så alt i alt et rigtigt godt bud på et af årets bedste danske udgivelser.

Jeg runder af med en smagsprøve fra albummet:

Ingen kommentarer: