Aftenens bedste øl - syntes jeg! |
Smagningen var henlagt til Café Wagner, hvor vi fik serveret en glimrende ølmarinet svinekam med tilbehør inden, at der blev taget hul på selve smagningen. Så var der lagt en god bund! Det var også nødvendigt, for de ni øl, vi skulle smage os igennem var i den lidt tungere ende, med procenter fra 6,3 til 9.
Leif Nygaard havde stået for udvælgelsen og ledte os på fineste vis gennem smagningen. Det med blandt andet udførlige beskrivelser af øllet og bryggeriet, og undervejs lærte vi om dadel-sirup, honning fra New York med videre, som ingredienser i øllet, og slåen, blomme med videre, som smagsnoter. Den løsslupne stemning, der ofte er ved en ølsmagning gjorde, at vi fik megen sjov ud af disse beskrivelser!
Én af mine egne første Dubbel-oplevelser var den fremragende Westmalle. Det er nok en ti år siden, og siden er det en øl, jeg ofte er vendt tilbage til. Den var også på onsdagens smageprogram, hvor Leif Nygaard meget rammende fremhævede den, som værende reference-øllen indenfor Dubbel-øl. Det, jeg blandt andet sætter pris på ved en Dubbel er, at de er meget søde i smagen og hældende til det liflige. Og at de ikke smager af de mange procenter, de ofte holder. Øllen kan blive lidt klæbrig i længden, men det er til at leve med!
Aftenens vinder |
Men alt i alt endnu en god aften i regi af Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling. Tak til lokalafdelingen for endnu et godt arrangement. Tak til Leif Nygaard for et godt øludvalg og en herlig gennemgang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar