onsdag den 6. november 2013

Det p.t. bedste fjernsyn

Nu er jeg næppe denrette til at udtale mig om, hvad der er det bedste fjernsyn. Dels fordi, at smag naturligvis er meget individuelt, dels fordi, at jeg generelt ser meget lidt fjernsyn - hvis du ser bort fra nyhedsudsendelser, liggende ottetal fodboldkampe og evindelige genudsendelser af den amerikanske komedieserie, Venner!

Men p.t. får to andre programmer mig til at tænde for husalteret og blive begejstret.

Det ene er Nak & Æd, der kører på fjerde sæson. Programmet bliver i denne sæson vist på DR2 hver onsdag kl. 20.00. Som seer oplever du en skøn blanding af et mad-, natur- og jagtprogram, og løjerne styres af naturmanden Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk. Omdrejningspunktet for hvert program er jagten på et bestemt dyr, et bestemt sted i Danmark eller udlandet. Og undervejs følger du værternes forberedelser, selve jagten og den efterfølgende tilberedelse af maden. Læg dertil en god portion humor og anekdoter. Det hele sker i stor respekt for naturen, dyrene og seerne. Dansk fjernsyn, når det er absolut bedst.

Det andet er Ellemann & Lykketoft, der sendes hver fredag på TV2-News. Programmet var i begyndelsen bestyret af den noget selvhøjtidelige Martin Krasnik, men rollen er i dag overtaget af én af landets absolut bedste nyhedsværter, Poul Erik Skammelsen. I hvert program stilles der skarpt på et aktuelt udenrigspolitisk emne, der debatteres, perspektiveres og konkretiseres. Og det med vid og bid, og programmet er et imponerende vidnesbyrd på indsigt og udsyn fra Skammelsens, Lykketofts og Ellemanns side. Det hele krydres med anekdoter fra de to tidligere udenrigsministres egen tid i diplomatiets tjeneste, og en god portion stikpiller mellem Lykketoft og Ellemann. Samtidig bliver du, i en tid med en stadig tiltagende politikerlede, mindet om, at Danmark - i hvert fald en gang! - havde politikere med stort format.

Jeg glæder mig allerede til de næste afsnit af Nak & Æd og Ellemann & Lykketoft.

Ingen kommentarer: