tirsdag den 4. december 2012

Nu falder julesneen hvid.....

Ja, sådan lyder det blandt andet i Peters Jul, og det er vist fortsat ganske usikkert, om vi i år får en hvid jul. Men i weekenden blev det meste af landet dækket af et fint lag sne, hvilket også må siges at være god timing fra vejrgudernes side, med kalenderskiftet fra efterår til vinter.

Katten leger i sneen
Og her i stuerne blev det smukke snelandskab i haven nydt i fulde drag, hvor havens buske og træer lavede sine egne sneskulpturer. Og mens, at indkørslen blev ryddet for sne, fik katten også vænnet sig til gensynet og begyndte at lege i sneen.

Og ja, jeg holder af sne - i koncentrerede mængder og uden, at det betyder glatte veje og forsinkede toge i mange, mange dage. Men en god portion hist og her, og så masser af dage med frost, så sneen bliver liggende. Marker, haver med videre tager sig så smukt ud, når de ligger hyllet i sne, og sneen giver hygge og minder om barndommens vintre, hvor vi - på min alder og opefter - jo husker, at sneen stod meterhøjt det meste af året, men at vi samtidig gik rundt i knæbukser året rundt....

Men også den nyfaldne snes knasen under støvlerne, snefug på kinden og i den fattige hårpragt, en sneboldkamp med videre er andre gode sider ved sneen.

En sneklædt have
Samtidig giver sneen også én mulighed for gratis styrketræning, når den skal ryddes, så postbud, skraldemand og andet godtfolk kan komme til.

Men mest af alt, er det nok frosten jeg holder mest af ved vinteren. Frosten der bider i kinderne og varmen, der møder én, når du kommer ind efter en tur udenfor. Frosten, der minder én om årstidernes skiften. Frosten, der kalder glæden frem, når forårsvarmen igen møder én.

Så en sådan vinter håber jeg, at vi får. Lidt sne hist og her, og gerne et par måneder med frost - selvfølgelig uden for megen vind - og heldigvis er min krop sådan indrettet, at jeg kan falde om i en snedrive og ligge der i flere dage, uden at tage den store skade. Sådan er det, når vinterfedtet bæres året rundt.

God vinter!

Ingen kommentarer: