tirsdag den 25. oktober 2011

I et tog undervejs.....

Mit job tilsiger, at jeg skal pendle hver dag mellem byen på Midtsjælland og København. Og selvom togene af og til er forsinkede og servicen til tider ringe, kan jeg ikke sådan RIGTIG hidse mig op over DSB. Og da alternativet er at holde kofanger ved kofanger på motorvejen, snupper jeg med glæde hver dag toget.

Men - der er mange ting, der kan irritere mig i et tog undervejs, og her er min top-10:
  • Folk, som nærmest står helt oppe i hovedet på én og snakker i mobiltelefon
  • Højlydte mobiltelefonsamtaler, hvor hele kupeen kan følge med i samtalen
  • Folk, som ikke giver plads til andre, når de skal ind og ud af toget
  • Folk, som spiller så høj musik på deres MP3/i-et-eller-andet, at alle andre også kan høre musikken
  • Folk, som kommer 10 minutter efter afgang og siger, at de har pladsbillet til den og den plads. Kunne de ikke have fundet den rigtige vogn med det samme?!
  • Folk, som ikke rejser sig op og giver sin plads til gravide, børnefamilier og pensionister (selv plejer jeg at rævesove ved hver station, så jeg ser ikke, at et pensionistpar er kommet ind i kupeen.....)
  • Folk, som lige skal fortærre en ildelugtende ostemad i toget og tror, at kupeen er en spisestue
  • Folk, som maser for at komme ind i toget, fordi det at skulle stå op under en togrejse på 20-30 minutter er en skæbne værre end døden...
  • De her oversmarte og -tændte fyre, der lige skal sikre, at hele togsættet og de unge piger, der er med, har lagt mærke til dem
  • Folk, som sidder ved vinduespladsen, men som så rejser sig 10 minutter før næste station, så de kan stå forrest ved døren. Men det redder dem nok et sekund eller to....
Tja, og alle disse "folk" bliver nok irriterede, når gamle, gnavne mænd sender dem irriterede blikke.....!

3 kommentarer:

Niels Jacobsen sagde ...

Jeg er en af dem der holder kofanger ved kofanger på køgebugt motorvejen - fordi der kan jeg :

1) spille høj musik
2) Have en højlydt telefon samtale ( i et håndfrit sæt selvfølgelig)
3) Jeg kan fortære en ildelugtende oste mad uden at få irriterende blikke :-)
4) Sidde ned hele vejen til min arbejdsplads
5) Slippe for at skifte tog 2 gange undervejs

rene sagde ...

Man kunne jo også bare erklære sig under 120 år gammel og komme ind i kampen. I det sociale rum agerer mennesker på forskellige vilkår og sådan er det bare. Every soul tells a story, som vi har lært fra onkel D!
Kom nu, Søren. Life...be in it! (kan du huske den reklame fra det bitre årti?). Så gammel er du da godt nok heller ikke endnu!!!! Pas på vi ikke mødes en dag i toget, hvor jeg madpakkespisende og efter min pladsledende, i mobiltelefonsnakkende, samsung galaxy pad flashende render lige ind i dig og falder over dine lysebrune ecco-sko, får støvet dine koksgrå fløjlsbukser og væltet lidt cultura ud over den strikkede slip-over :-)

SUPER optimistiske hilsner fra en der har mange lange ture med DSB på CVet. Og der hvor der er mange med er stemningen bedst :-)
Jeg har en helt anden tilgang; det er ikke dem, der er INDEN i togene, der er problemet, men dem der styrer monopolfirmaet - eller?

Søren Nielsen sagde ...

Tak for kommentarerne. Og Niels, god liste, du der fik lavet ;)