tirsdag den 17. maj 2011

Den som dræber

Søndag fik vi sidste afsnit af første sæson af TV2's store seriesatsning, Den som dræber. Og måske det sidste afsnit, overhovedet. Ifølge medierne har serien skuffet TV2-ledelsen, seertallene har været dalende og tv-anmelderne kritiske og mavesure. Men så dårlig har serien nu heller ikke været. OK, den var ikke på højde med Rejseholdet, Krøniken eller Forbrydelsen, men betydeligt bedre end nyere danske serier som Lykkevej, Lykke, Ørnen, Hotellet og Sommer. Plottet var skruet fint sammen, skuespillet glimrende og der blev for hver omgang søgt nye veje til sindets mørkeste afkroge.

Men jeg medgiver gerne, at handlingen ofte var lidt for forudsigelig og til tider utroværdig. Og så manglede den nok så berømte "cliffhanger". Den, der fik os til at vente utålmodigt på næste afsnit og som fik os til at tale om serien på jobbet, studiet med videre. Her var Forbrydelsen eminent.

Nå, men jeg håber da, at serien vender tilbage. Indtil da ved vi, at der til efteråret kommer en ny sæson af Borgen og at en serie om slaget ved Dybbøl er under opsejling. Og så måtte DR da for gud-ved-hvilken-gang gerne genudsende Matador - alle tiders bedste tv-serie. Ej heller skal glemmes serien over 21 afsnit i løbet af julimåned - årets Tour de France, hvor hovedrollerne indtages af Alberto Contador, Andy Schleck, Tony Martin og Cadel Evans. Men det er en helt anden snak.....

Ingen kommentarer: