mandag den 12. december 2016

Internationella Pressklubben

God mad og god øl
Tilfældet ville, at vi i forbindelse med sidste uges arbejdstur til Stockholm, lagde vejen forbi Internationella Pressklubben. Vi havde ikke bestilt bord noget sted, men receptionisten på vores hotel anbefalede stedet. Det var jeg personligt glad for, da det længe har stået på min liste over ølsteder, jeg gerne besøgte i den svenske hovedstad. Mine fem kolleger delte - efter besøget - tilfredsheden.

Pressklubben ligger rimeligt centralt i byen, og de indre rammer er ganske hyggelige. I stueetagen pryder en stor bar, og vi fik plads i kælderen, der gav mindelser om at sidde i en ølkælder.


Stedet er en belgisk ølbar, og det med det belgiske skal tages bogstaveligt. Mere 750 forskellige øl fra 115 bryggerier byder kortet på, og alt, hvad der er interessant fra øl-Belgien, har stedet. Givetvis. Det eneste sted, der haltede lidt, var de mere sure/syrlige øl.

Et kig ind i baren

Ølkortet er bygget op efter bryggeri, og er forholdsvist nemt at orientere sig i. Navn og pris, og resten kan man spørge sig til. Selve prisniveauet ligger over det danske - 325 svenske kroner for Westvleteren 12 - men lig det, der ellers er i byen. Øllet står placeret i store montre bag bardisken og i et lokale (hvor de mere sjældne og lagrede øl står).


Personalet er imødekommende, og friske til at anbefale bestemte øl eller uddybe om dem, der er på kortet. Og de kender alle 750!


Pressklubben er mere end et ølsted, for de byder også på mad, hvor Mules Frites er signaturretten. Vi gik dog med burger og steaks, og de var begge i den rigtig god ende. Veltillavet og -anrettet, og lagde en mere end solid bund.


Med hensyn til øllet, gik jeg efter noget, jeg ikke kendte. Og fik smagt en Slaapmutske Christmas og Smisje Kerst. Begge meget kraftige, men satans velsmagende.


Alt i alt er Pressklubben mere end anbefalet - hvis du er på udkig efter en god øl- og/eller madoplevelse. Dermed understreger stedet også, at Stockholm er Nordens ølhovedstad.


Læs mere om stedet lige her: http://www.pressklubben.se

1 kommentar:

Chavez Clayton sagde ...

The Le_Meridian Funding Service went above and beyond their requirements to assist me with my loan which i used expand my pharmacy business,They were friendly, professional, and absolute gems to work with.I will recommend  anyone looking for loan to contact. Email..lfdsloans@lemeridianfds.com  Or lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.