tirsdag den 4. juni 2013

Et studenterjubilæum

19. juni 1988 dimitterede HH-klassen Ø21 officielt fra Ringsted-Sorø Handelsskole. Det var dagen før blevet markeret med den obligatoriske hestvognstur rundt i Ringsted og omegn, og efterfølgende med flere studentergilder. Derefter blev klassen spredt for alle vinde. Selv fulgte jeg med  Jesper Willingshøj og Peter til aftjening af værnepligten på Skive Kaserne, og bibeholdte kammeratskabet med Jens. Nogle af de andre mødte jeg sidenhen i forskellige sammenhænge og på gaden, mens der også var mange, jeg ikke så efter det sidste studentergilde.

Men med udsigt til "sølvbryllup" skulle der på rådes bod på dette. Så i efteråret 2012 etablerede Hanne, Peter og jeg en arrangementskomité, med det formål at lave en gensynsfest. Som det første blev 1. juni 2013 lagt fast som dato for festen. Herefter kunne arbejdet med at finde kontaktdata på klassen begynde. Også her viste Facebook sig at være en smart opfindelse. Et par år forinden var der blevet lavet en Facebook-gruppe for klassen, og i takt med, at tidligere klassekammerater blev fundet, blev de føjet til. Og dem, der ikke var på Facebook, blev fundet på anden vis. Kun én fra klassen fik vi ikke støvet op, nemlig Anders, hvilket var lidt ærgerligt.

Nå, men månederne gik, og Hanne, Peter og jeg fik langsomt, med sikkert sat rammerne op for festen. Og det med god hjælp fra Hannes mand, René, som også gik i vores klasse. Jeg tilbød at lægge hus og have til, og det blev der hurtigt sagt tjek til. Hanne og René kunne skaffe et stort telt, mens Peter kunne skaffe borde, stole og service. Menuen blev lagt fast på steg, salat, kartofler, pølser og brød, ligesom deltagerbetalingen også rakte til vin, øl og vand.


Mens de sidste detaljer kom på plads, kunne vi glæde os over, at 17 ud af 28 meldte sig til. Telt og borde blev sat op dagen før, og 1. juni kl. 16.00 var alt klar til at tage imod de tidligere (gamle?!) klassekammerater. Stort set alle ankom rettidigt, men der var ikke noget overraskende i, at Benjamin kom for sent - så var vi straks tilbage i de gamle roller! Det kunne også ses i haven og ved bordene, hvor vi alle faldt i snak med dem, vi var mest sammen med den gang.

Ligesom jeg selv, havde ingen af os forandret sig på de 25 år, der var gået! Dog havde de fleste af drengene fået lidt mere pondus og mindre hår, mens pigerne naturligvis havde holdt sig mere end godt. De fleste af os boede fortsat i Ringsted og omegn, mens enkelte var kommet så langt væk som Køge og Osted! En enkel klassekammerat, Trine, bor i dag i USA, og hun kunne desværre ikke komme til festen. Alle var godt var i vej, job- og privatmæssigt, og flere havde store børn - det var jo ikke til at forstå, når vi selv fortsat er så unge.....

Snakken gik straks lystigt, hvor der blev samlet op, fortalte røverhistorier, udvekslet minder fra og om studieturen i 1987 til Vestberlin, studenterfester, Miss lår-konkurrence, lærere, eksamener og så videre og ikke mindst grinet en masse. Samtidig blev der kigget gamle billeder og Den blå bog blev genlæst. Det var dog ikke nostalgi det hele og der blev talt om stort set alt mellem himmel og jord. At vejrguderne så også viste sig fra sin bedste side, gav bare festen det sidste pift.

Omkring kl. 02.00 begyndte festen at ebbe ud, men det var også godt klaret i så ung en alder! Og at dømme efter reaktionerne dagen efter på Facebook, var arrangementet en ubetinget succes, hvor folk havde moret sig godt og syntes rigtigt godt om gensynet. Så mon ikke, at vi ses igen - hvis ikke før, så når vi har 50 års jubilæum!

Stor tak til alle for at gøre 1. juni 2013 til en dag, der vil blive husket - for det gode! Stor tak for alle for et herligt gensyn!

Ingen kommentarer: