onsdag den 19. juni 2013

Et par gode øl

For 1½ måneds tid siden var jeg en tur i den glimrende Ølbutikken, der ligger i Istedgade i København. Formålet var naturligvis at proviantere lidt godtøl, og når det er det, er Ølbutikken ét af de gode steder i København at gå hen. Udvalget er blandt andet noget af det bedste fra de amerikanske og danske mikrobryggerier, suppleret med især belgiske herligheder.

Butikslokalet tager sig indbydende ud, hvor du i øvrigt har mulighed for at nyde de indkøbte varer "on location". Det meste af udvalget står i veltemperede køleskabe, der er delt op efter øltyper - det gør det nemt at gå til udvalget! Priserne er i den lidt dyre ende, men øllet er også i den meget gode ende, hvoraf flere kun fås i ganske begrænsede mængder.

Mit eget mål var, trods sommerens komme og dermed en hang til mere lette og liflige øltyper, de mere tunge, sorte øl. Min absolut foretrukne øltype, og alt vejr er som bekendt stoutvejr! Et af de amerikanske bryggerier, jeg var på udkig efter, var Dark Horse brewing, som jeg i forskellige sammenhænge havde læst godt om. Heldigvis var de at finde på hylderne, og noget af det, der blev hentet hjem var to fra dem samt lidt andet godt (med links til Ratebeer):

Plead the 5th - en imperial stout på 11%, der var meget blød, sød og rund i smagen, og bar ingenlunde præg af de høje procenter. Særdeles anbefalelsesværdig og en rigtig nydeøl.

Fore smoked stout - en stout på 8%, og med en fin, afrundet og afbalanceret røgsmag, og som sagtens kan tåle at blive smagt igen!

B.O.R.I.S. The Crusher fra Hoppin' Frog - en oatmeal imperial stout på 9,4%. Den er ganske humlet, men fortsat meget rund i smagen. En stor smagsoplevelse og Hoppin' Frog står meget højt på min liste over favoritbryggerier.

Sort mælk - Døden er en mester fra Tyskland - en fadlagret imperial milk stout fra To øl. Den bankede på de 13,1%, og var en kende for sprittet i smagen. Men var alene på grund af navnet værd at dykke ned i og smage!

Så alt i alt nogle rigtig gode øloplevelser, og mon ikke, at vejen snart skal lægges forbi Ølbutikken igen.

Lad mig runde af med henvisninger til nogle af de gode ølblogs, jeg er stødt på rundtomkring, og som nu er en del af min faste læsning - fordi de er velskrevne, er med vid og bid og er gode inspirationskilder:

Stovt
Kajs ølblog
Tid til en øl
Humulus Lupulus
Højt skummende
Allbeer
Durst

2 kommentarer:

MaOP sagde ...

Jep, Dark Horse er godt. :-)

Smagte selv Plead the 5th for nylig, og på trods af begyndende sommer og varme, var den en godt bekendtskab. Ved samme lejlighed smagte jeg også Crooked Tree IPA, fra Dark Horse ditto. Og, den ville jeg også gerne have fingre i igen Hvis du er til IPA, så er den anbefalelsesværdig.

I samme åndedrag, vil jeg slå et slag for kollaborations-brygget Double Eye PA fra Lervig/Mikkeller, det er en heftig DIPA på 14%, men for hulen den smager godt. (Kan vist fås i Mikkeller & Friends Shop på Nørrebro...)

Besøgte du i øvrigt nogle spændende øl-steder i Kbh, i forbindelse med indkøbsturen. Nogen anbefalinger? Rejser jo igennem hovedstaden hver dag, og er altid på udkig efter nye oplevelser. ;-)

Søren Nielsen sagde ...

Hej Martin
Tak for din kommentar - og anbefalingerne. De to IPA'er vil jeg dæleme gerne forbi - lyder som gode sager :).
nej, jeg var kun i Ølbutikken - arbejder på Vesterbro, så jeg var et smut forbi. Men har du ikke besøgt Fermerntoren, kan stedet svært anbefales. For nylig besøgte jeg også søster-baren til Ørsteds Ølbar - Søernes Ølbar. Et rigtigt hyggeligt sted, med en god beliggenhed - især i sommerperioden :)