søndag den 28. april 2013

Marie Key i Koncertsalen

Lørdag aften var jeg så til ugens anden koncert. Denne gang med Marie Key, der spillede op og ud i DR's koncertsal. Og en koncert, jeg havde store forventninger til - Marie Key lavede, i mine ører, sidste års bedste danske album, koncertstedet lagde op til stor livelyd og anmeldelserne af de første koncerter på turneen var gode, hvor selv Ekstra Bladets Thomas Treo havde de store ord fremme. 

Forventningerne blev dog også blandet med en smule skepsis, for ville Marie Key, med hendes til tider meget elektroniske og naive musikudtryk, gabe over for meget ved at vælge et så stort et spillested?

Koncerten var forlængst udsolgt, og da vi - Anita, Mikkel og jeg - cirka 19.30 troppede op i Koncerthusets foyer, var den proppet med forventningsfulde publikummer. Det var første gang, at jeg skulle til koncert i Koncertsalen, men forhåbentligt ikke sidste gang, for den er ualmindelig smuk. Oplevelsen blev også bedre af, at Mikkel havde sørget for, at vi havde nogle gode pladser - på 4. række midtfor!

20.15 gik Marie Key og band så på scenen, og det var tydeligt, at de alle var meget benovede over at stå på dén scene og dét fremmøde. Desværre blev første sæt, der varede knapt 40 minutter, præget af en elendig lyd, hvor især første nummer, Landet, lød som blev det spillet på en mono-kassettebåndoptager fra 70'erne. Her skulle lydmanden nok have testet lyden lidt mere inden koncertstart.

Men det slog ikke bandet ud. Andreas Sommer på keyboard styrede løjerne med overblik og kompetence, og godt bakket op af to meget velspillende trommeslagere. Key selv formåede at sparke hendes karakteristiske og spinkle stemme ud over scenekanten, og trods lydproblemerne, klædte livelyden hendes fine sange. Sangene blev krydret med fine anekdoter, hvor Key afslørede en meget fin selvironi, der lagde salen flade af grin.

Efter en halv times pause gik andet sæt i gang, og der var kommet styr på lyden. Og de 8-9 sange, der her fulgte sad lige i skabet - og i hjertekulen. Kl. 22.15 var det hele slut, og det efter en sætliste, der naturligvis var præget af sange fra hendes seneste album, De her dage, men også med sange fra forgængeren, et enkelt fra tiden i Marie Key Band og så en meget fornem coverversion af LOC's Langt ude. 

Aftenens clou var dog det første ekstranummer. Marie Key medvirker på Nephews singleversion af Gå med dig, og så mente de åbenbart, at det ville være oplagt at spille det nummer - og sammen med Simon Kvamm. Publikum var enige! Gå med dig blev afleveret i en nedbarberet piano-udgave, og med perfekt samklang mellem Kvamm og Key. Øvrige højdepunkter var, for mit vedkommende, Se nu herhen, De her dage, Uopnåelig og På farten.

Jeg ender med at give koncerten 4 ud af 6 stjerner - den dårlige lyd trak én stjerne ned - og det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg går til koncert med Marie Key.

Tak til Anita og Mikkel for en hyggelig aften. Tak til Marie Key for en fin musikoplevelse. Næste koncert bliver for mit vedkommende Depeche Mode i Parken 13. juni!

Ingen kommentarer: