søndag den 17. februar 2013

Stoffer & Maskinen i Ringsted Kulturhus

Lørdag aften gæstede det fine band, Stoffer & Maskinen, Ringsted, nærmere bestemt Ringsted Kulturhus. Og blandt publikum var undertegnede at finde - især fordi, at jeg sætter stor pris på de to albums, de hidtil har udgivet. Og så havde jeg en anelse om, at de ville være ret gode live. Mere om det senere....

Bandet er en del af en fin plakat for forårets koncerter i Ringsted Kulturhus, der også tæller blandt andet Clara Sofie, Eaggerstunn og Christian Hjelm. Og dermed en del af en større satsning, der også er blevet tilvejebragt via støtte fra Statens Kunstråds Musikudvalg. En støtte, der også gør, at Metro, der står bag arrangementerne, kan trække nogle mindre, men fortsat gode og lovende navne til byen.

Det har også tidligere været tilfældet - dengang kulturhuset gik under navnet Medborgerhuset, og hvor der blev lagt scene til blandt andet Psyched Up Janis, Dizzy Mizz Lizzy og Her personal pain, mens de var i deres spæde begyndelse. Koncerter, der fortsat står som nogle af de bedste oplevelser på min liste.

Nå, men lørdag aften kl. 22.00 gik Stoffer & Maskinen på scenen. På plade er de meget elektroniske i deres udtryk, men live er der tale om en klassisk opsætning - keyboard, guitar, bas og trommer. 

Og det fungerede rigtigt godt. Sangene fik lidt mere kant og variation samtidig med, at bandet fortsat var meget tro mod dem. Og alle fem på scenen var satans veloplagte, hvor sangene blev afleveret med energi, tilstedeværelse og overbevisning. Sætlisten var en god blanding fra deres to albums, og for mit vedkommende var de bedste øjeblikke Kærestebrevet, Timeglasset og Byens tage fra det seneste album, samt Flader mod flader og Vi to er smeltet sammen fra debuten. Koncerten var derfor også en understregning af, at Stoffer & Maskinen bør nå ud til et meget større publikum,  såvel på plade som live. I mine ører et af de mest lovende bands på den danske scene lige nu.

Desværre var meget få mennesker dukket op til koncerten, men dem, der gjorde det, fik en meget fin oplevelse. Og jeg håber, at flere fremover vil støtte op om koncerterne i Ringsted Kulturhus. Du får mulighed for at opleve noget god musik og måske lære noget nyt at kende, og det til en meget rimelig pris; 100.- for 70 minutters rigtig god musik og en god koncertoplevelse. Det kan da kaldes valuta for pengene!

Tak til Metro for et godt arrangement. Tak til Stoffer & Maskinen for en koncert i den fremragende ende af skalaen.

Lad mig runde af med en video fra deres seneste album, Astronaut:


Ingen kommentarer: