mandag den 18. februar 2013

De 10 bedste westerns

Forleden var jeg en tur i biografen, hvor Quentin Tarantinos Django Unchained landede på billetten. Og det var en rigtig god filmoplevelse. Klassisk Tarantino – på den gode måde. Action, humor og alvor viklet ind i hinanden, suppleret med storslåede billeder og fine præstationer fra især Jamie Foxx og Leonardo di Caprio. Og samtidig var han meget tro mod hele western-genren. Nu om dage er det sjældent, at jeg kommer i biffen, men når det skulle være, var der tale om et godt valg!

Filmen var desuden en god anledning til at lave en top-10 over de bedste westerns, der er lavet - her er min, i prioriteret rækkefølge og med links til IMDB:
  1. Once upon a time in the West
  2. Red River
  3. De Nådesløse
  4. True Grit
  5. Sheriffen
  6. Diligencen
  7. Winchester '73
  8. Den gode, den onde og den grusomme
  9. Pale Rider
  10. Django Unchained
Der er ganske givet nogle, jeg har overset, men det er ikke en fejl, at den danske Præriens skrappe drenge glimrer ved sit fravær!

Listen var en også en god anledning til at genkalde barndommens weekender, hvor der ofte blev blændet op for en western på dansk, tysk eller svensk tv. Og hvor der før eller efter blev der leget cowboy og indianere på Ligustervænget og omegn. Vi var altid hurtigere end vores egne skygger!


Ingen kommentarer: