onsdag den 6. februar 2013

Flowers of Manchester

The last line-up
Det er i dag 55 år siden, at fodbolden oplevede ét af sine mest tragiske øjeblikke - nemlig flyulykken i München, hvor 8 af Manchester Uniteds spillere og i alt 23 af flyets 44 passagerer mistede livet.

Holdet var på vej hjem fra Beograd efter en Europa Cup-kamp mod Røde Stjerne, og tog en mellemlanding i München for optankning af flyet. Det kom aldrig videre.

Læs eventuelt mere i denne Wikipedia-artikel, ligesom der rundt om på nettet findes utal af artikler om ulykken. Der er også denne hjemmeside, dedikeret til ulykken og dens ofre.

For Manchester United er ulykken i dag en væsentlig del af klubbens og dens fans DNA. Også fordi, at der var tale om de legendariske Busby Babes, navngivet efter manager-legenden Matt Busby, med en gennemsnitsalder på 22-23 år, og med nogle af den tids største talenter overhovedet, Bobby Charlton (som overlevede) og Duncan Edwards, i truppen. En manager og en trup, der for alvor indskrev United i fodboldens annaler og som trækker tråde helt frem til den dag i dag, hvor blandt andet Busbys filosofi om brug af spillere af egen avl fortsat lever.

På klubbens hjemmebane, Old Trafford, er der flere mindesmærker og hvert år markeres ulykken ved netop disse, ligesom du på stadion ofte ser bannere, der minder holdet. 

Nedenfor ses et billede fra én af mine egne ture til Old Trafford, og ved netop et af mindesmærkerne.

Forever remembered!Ingen kommentarer: