tirsdag den 18. september 2012

FCK i Europa

Torsdag åbner FC København for alvor den europæiske sæson, og det efter, at det desværre kun blev "lige-ved-og-næsten" for kvalifikationen til Champions League. Så i stedet bliver det den noget mindre attraktive Europa League og set ud fra et sportsligt synspunkt er det måske meget godt, da holdet er under genopbygning efter sidste års katastrofale sæson.

FCK er landet i puljen med Molde, Stuttgart og Steua Bukarest, hvilket må siges at være en udmærket lodtrækning, med gode muligheder for at gå videre fra gruppen. Men gruppen kan ikke siges at være en publikumstræffer – om end det bliver sjovt at se William Kvist igen (som jo nu tørner ud for Stuttgart) og ikke mindst Manchester United-helten Ole Gunnar Solskjær på Moldes træner-bænk.

Personligt havde jeg håbet på Liverpool, Inter eller Tottenham fra det øverste lag. Det havde været attraktivt såvel sportsligt som tilskuermæssigt, og måske også for en udebanetur. Nu nøjes jeg med hjemmekampene og er allerede via sæsonkortet sikret adgang.

Som nævnt er jeg fortrøstningsfuld vedrørende de sportslige muligheder. Især fordi, at holdets nye træner, Ariël Jacobs, virkelig har imponeret på trænerbænken. Bare det, at han har fået en umulius som TK (Thomas Kristensen) til at spille fodbold og præstere på godt niveau gang-på-gang siger alt om hans trænerevner!

Dertil kommer, at holdets mentale styrke synes genopbygget ovenpå sidste sæsons nedsmeltning og at det igen virker som en helhed med gejst og vilje. Spillemæssigt har især Nicolaj Jørgensen og Andreas Cornelius føjet nye facetter og muligheder til, og været med til at løfte holdet. Og efter en famlende begyndelse på denne sæson, synes forsvaret at være på vej tilbage tidligere tiders kendetegn, med solidt og sikkert spil. Eneste ankepunkt er p.t., at holdet fortsat mangler en oplagt leder på den defensive midtbane, hvor hullet efter William Kvist fortsat er helt åbenlyst.

Hvorom alting er, bliver det spændende at følge holdet på den europæiske scene, men for mit eget vedkommende, er det danske mesterskab fortsat det altoverskyggende mål for sæsonen, men europæisk succes er aldrig at foragte!

FORZA FCK.

Ingen kommentarer: