torsdag den 30. august 2012

Jeg glæder mig i denne tid....

Musikåret 2012 har allerede været en meget fin årgang, også set med danske briller, hvor blandt andet Nikolaj Nørlund, Lise Westzynthius, Ukendt under andet navn og Cody har udsendt meget fine albums.

Og det fortsætter i efteråret, hvor Love Shop, Nephew og Raveonettes sender nyt på gaden. Alle albums, der ganske givet vil brage igennem og være mere end seriøse kandidater til årets danske album.

Fra det kommende album fra Love Shop er der endnu ikke kommet nogle smagsprøver, men jeg er ganske sikker på, at de på fineste vis følger op på Frelsens Hær fra 2010.

Men Raveonettes og Nephew har begge forløbere ude, og de kan lyttes nedenfor.

Hvad angår førstnævnte, skal de forsøge at løfte den tunge arv fra Raven in the grave, der er ét af de senere års bedste danske albums, men holder niveauet fra She owns the streets hele albummet igennem, vil missionen mere end lykkes. Og de vil dermed sætte sig tungt på pladsen for årets bedste danske album! Nummeret er melodisk, fængende og overbevisende, og føjer nye facetter til bandets repertoire. Samtidig tyder noget på, at bandet holder fast i den mere fremtrædende rolle til Sharin "Mrs. Über-cool" Foo, og det klæder dem i den grad.

For Nephews vedkommende slog de med Danmark/Denmark deres navn og position i det danske musiklandskab endnu mere fast. På Hjertestarter holder de fast i den formel, der har virket så fint på deres seneste albums, men samtidig viser de, at den ikke er en spændetrøje, men at de, i lighed med blandt andet Raveonettes, hele tiden er i stand til at føje nye facetter til. En meget lovende forløber.

Men lyt og vurder selv:
Ingen kommentarer: