tirsdag den 3. juli 2012

Tour de France 2012

Årets udgave af Tour de France er cyklet i gang og selvom, at der i år også er EM i fodbold og OL, er Touren for mit vedkommende årets største sportsbegivenhed.

Og det er til trods for, at der i år ikke bliver en gentagelse af de tidligere års store slag mellem Alberto Contador og Andy Schleck, da begge af forskellige grunde ikke stiller til start.

Og til trods for, at den samlede rute ser gudsjammerlig kedelig ud. Meget få af de helt store bjergetaper - altså de etaper, der altid laver de store fortællinger fra Touren - og en rute, der er lagt til rette for enkelstartsspecialisterne. Jeg gruer derfor også en gentagelse af årene under Miquel Indurains regime, hvor modstanderne blev smadret under enkeltstarterne og favoritterne så kørte alt, alt for taktisk på bjergetaperne.

Men uanset hvad, vil også årets Tour give store oplevelser til cykelpublikummet, med store slag, vanvittige togter, ryttere der slider med det yderste af cykelskoene og så videre.

Det krydret med den danske sportsjournalismes A-kæde, Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth, som altid formår at levere en medrivende og vedkommende dækning af etaperne, og med stor respekt for løbet og rytterne.

Set i lyset af årets rute, vil favoritterne være de meget komplette ryttere, og mit bud på top-3 er: Bradley Wiggins (som også har et meget stærkt hold i ryggen), sidste års vinder Cadel Evans og Vincenzo Nibali (som i Ivan Basso har en meget kompetent løjtnant).

Den grønne trøje vinder verdensmesteren Mark Cavendish og så vover jeg pelsen og tipper, at danske Chris Anker Sørensen snupper bjergtrøjen.

Og meget apropos Sørensen, så kommer Team Saxo Bank nok ikke i år til at spille den store rolle i klassementet, men jeg er sikker på, at de vil vinde nogle etaper - og altså bjergtrøjen.

God Tour de France!

Ingen kommentarer: