lørdag den 5. februar 2011

De eneste to på Gimle

30. oktober 2010 var jeg på det nye spillested, Bremen, hvor De eneste to (aka Peter Sommer og Simon Kvamm) gav deres egentlige "jomfrukoncert". Sidenhen har de turneret flittigt, og torsdag blev Gimle - et af landets absolut bedste spillesteder - gæstet. Og igen stod den små Søren blandt publikum - sammen med De andre eneste to, Peter og Lotte.

Efter Bremen-koncerten, skrev jeg følgende: Jeg kan nikke genkendende til denne anmeldelse. Der blev så at sige slået i bordet, og akustiske guitarer, deres formidable stemmer og ”tung” orkestrering med synth og trommer hang utroligt godt sammen.

Samme anmeldelse kunne jeg give af koncerten på Gimle, med den tilføjelse, at den var et tak bedre end på Bremen. Det siger ikke så lidt. Et tight sæt, der blev afleveret med overbevisning, og hvor bandet virkede mere sammenspillet, og afprøvede flere ting. Højdepunktet var Morten, der så at sige sad lige et skabet - og er fortsat et af de senere års bedste danske numre.

Under koncerten slog det mig også, hvor godt Kvamm og Sommer klæder og supplererer hinanden. Man hører på det på pladen, og ser det på scenen, hvor Kvamm er den maniske og energiske, mens Sommer er Mr. Übercool, og det ser legende let ud, det, han laver på scenen. Tilbagelænet og meget overbevisende. Eneste minus var, at Kvamms stemme fortsat bar præg af sidste uges influenza, men han fik rystet det af sig, og blev sit vanlige "koncert-jeg".

Så tak for en stor aften og vi ses helt sikkert igen på årets Roskilde. Næste koncert er dog med The National i Lund. Den glæder jeg mig også til.

2 kommentarer:

pter sagde ...

Hej Søren
Har stadig til gode at se De Eneste To - men snupper dem i Grenaa (af alle steder) d. 24. feb. Vil glæde mig til at se dem, i en tætpakket koncertuge, hvor turen først går til Nikolaj Nørlund i Aalborg d. 18. feb over De Eneste To og til The National i Aarhus d. 26. feb....

Søren Nielsen sagde ...

Det var da et spændende og tætpakket koncertprogram, du der har :). Mon februar vil blive overgået, sådan koncertmæssigt, for det bliver ganske givet tre store oplevelser. Selv glipper jeg denne gang Nørlund, da hans koncertkalender og min kalender ikke nåede at blive koordineret ;)