mandag den 15. juli 2013

Engelsk guitarrock - og en smule Roskilde

På den Roskilde, der i forrige uge løb af stablen var det ganske småt med den engelske guitarrock - også kaldet "blege engelske fyre, i tshirt og som spiller guitar" - på plakaten. Ret beset har festivalen de senere år med kirurgisk præcision undgået denne genre. Og vi skal tilbage til kongeåret 2006, hvor de senest ramte plet - Placebo, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs med flere stod da på plakaten.

Det ærgrede mig rigtigt meget, om end denne scene ikke ligefrem er den mest progressive og nytænkende, ligesom århusianske Northside efterhånden har overtaget dette segment.

Nå, men to oplagte navne havde ellers været Foals og Courteeners. De har begge udgivet nogle meget fine albums i år, hvor de er tro mod genren, men alligevel afsøger andre veje. Foals i en mere elektronisk retning og ikke ulig Bloc Party, mens Courteeners kigger tilbage og trækker på inspiration fra blandt andet The Jam.

Deres albums er ikke nødvendigvis blandt årets bedste albums, men på dem begge er der nogle ørehængere af rang. Og begge albums understreger, at der fortsat er en fremtid for den engelske guitarrock - den dybe tallerken skal ikke nødvendigvis opfindes hver gang! Og de understregede desuden, at scenen fortsat kan begejstre mig!

Læs eventuelt mere i Gaffas anmeldelser og lyt med nedenfor:

Foals - Holy fire
Courteeners - Anna


Ingen kommentarer: