torsdag den 9. maj 2013

Tak for alt, Sir Alex Ferguson

I går sprang én af de større bomber i fodboldverdenen, nemlig da én af tidernes største og mest succesfulde trænere, Sir Alex Ferguson, meddelte, at han stoppede sin trænerkarriere efter denne sæson. Al den stund, at han er 71 år og har været i Manchester United i mere end 26 år, var det ventet, at et stop var lige om hjørnet, om end dem, der elsker United OG dem, der elsker at hade United, ofte spøgte med, at han blev i klubben til han var mere end 100 år!

Meddelelsen affødte straks hyldester overalt på nettet, hvor nuværende og tidligere United-spillere hyldede Bossen, ligesom spillere og ledere fra andre klubber, journalister, eksperter og sågar politikere var ude med en reaktion og en hyldest til Ferguson. 

Det meget fine Manchester United-site, Old Trafford, har samlet en lang række af reaktionerne og hyldesterne. Selv skrev jeg i forbindelse med hans 25 års jubilæum dette indlæg.

Samtidig kogte nettet over med rygter om hans mulige arvtager, og hvem det end bliver, er det nogle meget store sko, der skal fyldes ud. Forventningerne vil være tårnhøje, men kun de mest enøjede United-fans, vil forvente, at stimen med mesterskaber stort set hvert andet år vil fortsætte. Holdets kritikere vil også straks være over den nye træner, så snart linjen under Ferguson fraviges. 

Det realistiske og nok også mest rimelige scenarium må være, at den nye træner skal have tid til at sætte sit præg på truppen og spillestilen, indkøre "sine" spillere med videre. Og med behørig hensyntagen til klubbens historie og kultur.

Derfor ser jeg også kun to egnede kanditater - Dortmunds Jürgen Klopp og Evertons David Moyes. At dømme efter medierne bliver det sidstnævnte. Begge bærer mange af de samme værdier, som Ferguson; brug af egen avl, give unge spillere chancen, fokus på talentarbejdet, får meget ud af det spillermateriale, de har til rådighed med videre. Til Klopps fordel taler, at Dortmund spiller meget underholdende og boldbesiddende fodbold, mens Moyes har bevist, at han ikke er den type, der zapper mellem klubber. Og så er han skotte - i lighed med legenderne Matt Busby og Ferguson!

Jeg håber på sidstnævnte - af ovennævnte grunde og så mener jeg, at en brite bør stå i spidsen for én af Englands største klubber. På minussiden vil tælle, at en ansættelse af Moyes meget vel betyder et farvel til min absolutte favorit i United-trøjen, Wayne Rooney. Rooney kom til klubben fra netop Everton, og Moyes og Rooney skiltes ikke på bedste kammeratlige måde.

For at summe op, er det disse sko afløseren skal forsøge at udfylde:

 • 13 engelske mesterskaber
 • 526 vundne ligakampe - and counting
 • 27 gange månedens manager - and counting
 • 10 gange årets manager - and counting
 • 2 Champions League
 • 5 FA Cup
 • 4 Liga Cup
 • 1 FIFA Club World Cup
 • 1 Intercontinental Cup
 • 1 European Super Cup
 • 1 European Cup Winners' Cup
 • 10 Community/Charity Shield
Mange tak til Sir Alex Ferguson for liggende ottetal gode oplevelser og store triumfer. Du vil aldrig blive glemt.

Manchester United - Pride of the north!

Ingen kommentarer: