mandag den 25. juli 2011

Uge 29

Uge 29 i det herrens 2011 er nu historie, men også en uge, der vil gå over i historien - på storslået og især tragisk vis.

Det var ugen, hvor det typiske danske sommervejr ramte sommerlandet, med lidt sol, lune temperaturer og evindeligt regnvejr.

Det var også ugen, hvor verden mistede en stor sangstemme, hvor Amy Winehouse endelig fik fred, i en alder af blot 27 år, men med to storslåede albums bag sig. Hun er borte, men musikken lever videre.

Ugen bød også på nogle af de bedste momenter, cykelsporten har set de senere år. Store slag i alperne, Tour-kongen Contadors fald og generøse forsøg på genkomst, Andy Schlecks stort anlagte angreb og Tour-vinderens Evans utrolige selv- og sejpineri.

Men ikke mindst vil den 22. juli skrive sig ind i historien. Norge blev ramt af nogle ubegribelige terrorhandlinger, med bomber i Oslo og massedrab på den ellers fredelige ø, Utøya. Gerningsmanden, Anders Breivik, har tilstået handlingerne og medierne har dagligt afdækket hans gøren og laden - videoer, forberedelser, manifest og så videre. En forfærdelig handling, der på ingen måde kan finde retfærdiggørelse. Hele verdens, og dermed også mine, tanker gik - og går fortsat - til Norge, og til ofrene, de pårørende og de overlevende. Den norske statsminister sagde efterfølgende: "Svaret på vold er enda mer demokrati, enda mer humanitet.". De ord bør alle gøre til sine.

Ingen kommentarer: