lørdag den 8. januar 2011

Nummer 7

På stort set alle klub- såvel som landshold er der et eller flere trøjenumre, der nærmest er af mytisk karakter. Mestendels forbundet med en klub- eller landsholdslegende, som eksempelvis Michael Laudrup og den klassiske 10'er. Og 10'eren er måske det mest klassiske nummer, og som er forbundet med mange store spillere.

Men - falder tankerne på Manchester United, er nummer 7 for mit vedkommende det klassiske nummer. Et trøjenummer, der er blevet båret af George Best, Steve Coppell, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo. For Coppells, Robsons og Cantonas vedkommende er der netop tale om nogle af mine all-time favoritspillere - ikke kun i United, men generelt set.

Det paradoksale er så, at nummeret nu bæres af den tidligere Liverpool-spiller og evigt skadede Michael Owen. Men Sir Alex har vel vurderet, at Owen var den eneste, som kunne bære den trøje, da spillere som Rooney, Giggs eller Scholes næppe har til sinds at skifte nummer (de kunne ellers godt bære dette nummer), og Nani, Berbatov, Park, Andersson og Carrick er ikke i nærheden af den. Eneste kandidat er Fletcher, som har mange af de samme dyder som især Robson og Cantona. Når/Hvis Tottenhams Gareth Bale kommer til United, vil han også være oplagt, men indtil videre må og skal nummeret blive på Owen. Han har rutinen til at bære den tunge historie, der hører med og har i enkelte glimt også vist klassen (når han han skadesfri!) til det.

Manchester United - Pride of the North.

PS. Trøjenummeret i FC København er naturligvis 32, der tilhørte Peter Møller!

Ingen kommentarer: