mandag den 22. september 2014

Ukendt under andet navn i Musikcafeen

Nils Grøndahl, Solveig Sandnes
og Henrik Olesen på scenen
Lørdag aften gav Ukendt under andet navn koncert i Musikcafeen i København. 31 år efter, at bandets styrmand, Henrik Olesen, første gang spillede der. Jeg så dem sidste år på Københavns Hovedbibliotek, hvor de leverede en meget fin koncert. Siden har de udsendt, hvad der her på matriklen er et godt bud på årets bedste danske album. Så forventningerne var høje, da jeg satte mig til rette lidt efter kl. 20.00.

De blev i den grad indfriet, men jeg begynder ved ankepunktet. Titelmelodien fra deres seneste udgivelse, Glade dage i St. Vemod, glimrede med sit fravær. Det var ærgerligt, for det er i mine ører noget af det bedste, Henrik Olesen nogensinde har præsteret. Og det siger ikke så lidt.

Men det ændrer ikke ved, at koncerten lander på 5 ud af 6 stjerner, og som blandt de absolut bedste af de mere end efterhånden +25 gange, jeg har oplevet Henrik Olesen live - i de forskellige konstellationer, han har indgået i gennem årene. Primært sammen med storebroderen, Peter H. Olesen.

Til forskel fra koncerten på Hovedbiblioteket, var besætningen udvidet med trommer, hvor Niclas Tange gav mere fylde til lydbilledet, ligesom Nils Grøndahl på violin fik mere plads, hvilket også klædte bandets meget fine melodier. Derudover understregede Solveig Sandnes endnu en gang, at hun er blandt landets absolut bedste sangerinder. 


Her er, hvad der blev spillet
Men centrum i bandet og på scenen er og bliver Henrik Olesen. Endnu en gang beviste han, hvilken eminent musikmager, han er. Stærk vokal og overlegent guitarspil, ligesom han havde fået omarrangeret sangene, så de også stod distancen på en scene.

Musikalsk fik vi en god blanding af egne sange, sange fra tiden i Olesen-Olesen og en fordansket udgave af Kraftwerks The Model. Undervejs blev der også plads til et helt nyt nummer, Sukker efter regn, Salt efter sol, der tegner lovende for en kommende udgivelse.

1000 tak til Ukendt under andet navn for endnu en fremragende koncertoplevelse.

Ingen kommentarer: