tirsdag den 9. september 2014

En forlænget weekend i Bruxelles

Pitstop på Chez Moeder Lambic
Én gang om året drager Øllogen på studietur, og selvom turene går under devisen "hvad der sker på studieturen, bliver på studieturen", følger alligevel her nogle linjer om oplevelserne.

Målet for årets tur var øllets mekka, Bruxelles. Et ganske passende mål, da vi tidligere på året fyldte 10 år. Det var så vores tredje besøg på de kanter, men det var ikke ét for meget.

Målet for turen var den årlige Belgian Beer Weekend, der holdes på byens flotte og centrale plads, Grand'Place. Selve festivalen skriver jeg om i et andet indlæg, så dette koncentrerer sig om det, vi lavede udenfor festivalen.

Velankommet torsdag eftermiddag og efter indlogering på det meget centralt beliggende Hotel Aris, gik den på raske fjed mod Chez Moeder Lambic, der ofte ligger meget højt på lister over verdens bedste ølbarer. Det forstår man godt, for udvalget var meget, meget overvældende, ligesom personalet var vidende og imødekommende. Stedet ligger noget væk fra centrum, men er absolut turen værd og samtidig får man set byen lidt væk fra alfavej. Det blev til et par yderligere pitstops på Restobieres og Delirium Café - begge i øvrigt også meget anbefalesværdige - inden, at sengen kaldte.
Central stationen i Antwerpen

Fredagen var helliget en smuttur til Antwerpen, og efter 40 minutter i tog, satte vi vores fødder på én af de flotteste stationer, jeg har oplevet. Et meget imponerende bygningsværk, der også varslede, at byen ville være meget smuk. Og lad det være sagt med det samme - Antwerpen er absolut et besøg værd. Bymidten er overdådig, med en imponerende katedral, som omdrejningspunktet. Rundt omkring er der mange små og smukke pladser, og de små gader snor sig gennem byen.

Ligesom Bruxelles byder byen også på mange gode ølsteder, og inden turen, havde jeg fået nogle gode tips. Vi nåede ikke dem alle, men fik sat hak ved Oud Arsenaal, Het Elfde Gebod (der er særligt kendetegnet ved, at der er helgenfigurer over det hele) og ikke mindst Kulminator, der med rette ofte bliver kåret, som verdens bedste ølbar. Et lille sted, der ved første indtryk ligner en snask, men som rummer et imponerende ølkort, sjæl og god betjening.

Så det var med godt øl i maven og en god portion gode indtryk fra en meget smuk by, at vi sidst på aftenen igen satte kursen mod Bruxelles.
Grand'Place i Bruxelles

Lørdagen var afsat til byvandring i Bruxelles og rundvisning på det legendariske bryggeri i Bruxelles, Cantillon. Vandringen bragte os forbi byens mange flotte kirker, pladser og parker, kongeslottet, Manneken og Jeanneke Pis, Grand'Place med videre. Selve bymidten er meget lille og overskuelig, og det er let at finde og komme rundt.

Kl. 13.00 var det så tid til bryggerirundvisning. Her blev vi underholdt af lidt af en karakter. Han var meget underholdende og vidende om øllet og brygprocessen, og undervejs krydrede han rundvisningen med nogle aparte holdninger til stort set alt mellem himmel og jord. Det ændrede dog ikke ved, at rundvisningen var meget spændende og et minderigt indslag på turen.

Søndagen var dagen for hjemturen, men da vi først skulle flyve 20.50, havde vi fortsat en del timer i byen. De blev blandt andet benyttet til endnu en byvandring, denne gang med Europa Parlamentet som mål. Foruden at opleve et sted, der har stor betydning for Danmark, var det endnu en god anledning til at opleve andre steder af Bruxelles end dem, du lige ser i bymidten.

Så alt i alt en forrygende tur, med rigtig mange gode oplevelser, og hvor også vejret viste sig fra sin gode side. 

Tak til Belgien for en forrygende oplevelse. Tak til Øllogen for godt, hyggeligt og sjovt selskab.

Ingen kommentarer: