mandag den 23. maj 2011

Vænget - et barndomsminde

De første knapt 5 år af mit liv boede jeg i Vænget i Benløse. Det er en sidevej til Holbækvej, og når jeg er på de kanter, kaster jeg altid et blik ned af vejen.

Søster og bror i haven, marts 1969
Vi boede i nummer 3, og den dag i dag bilder jeg mig selv ind, at jeg godt kan huske, hvordan huset var indrettet. Ind af hoveddøren, til højre lå køkkenet, til venstre var badeværelset samt min søsters og mit værelse. Gik man i stedet lige ud kom man ind i stuen, og drejede man til venstre derinde, kom man ind i vores forældres soveværelse.

Jeg husker også genboen, Anni og Holger. Her blev jeg passet - den gang brugte man ikke ordet dagpleje - både mens vi boede der og inden, at jeg begyndte at gå i skole. De havde to døtre, Helle og Irene, men dem husker jeg ikke rigtigt længere.

Naboen til den ene side var Madsens og deres børn, Jan og Jette. Jette var min dansepartner til Moderne dans på Benløse Kro. Og hun var den pige, jeg fik mit første kys af - nede ved marken for enden af vejen.

Der var også Theis og Brian. De boede i nummer 9, og var mine bedste legekammerater. Der blev spillet fodbold, leget cowboy og indianer, set Tarzan-, Flemming- og De 5-film, læst seriehæfter og Jan- og Kim-bøger og så videre. De var også ofte med i vores sommerhus i Dronningmølle. Vi fulgte hinanden i årene efter, at vi flyttede, men som den slags ting sker, ebbede det desværre ud.

Der var også andre jævnaldrene på vejen. Per, Kim, Joachim med flere, men det var mest Theis og Brian, jeg "hængte ud med". Men i dag er Per og jeg rigtig gode kammerater, hvor vi via de snørklede veje, livet ofte går af, for en del år siden "rendte sammen" igen.

Fra Pers (og hans søster Lones hus) har jeg også et varigt minde. Det var her, at jeg i en alder af to år fik en finger på højre hånd i klemme i hoveddøren. Der blev kappet et stykke af fingeren, der i dag er 1½ cm kortere end den tilsvarende på den venstre.

På Holbækvej lå Købmand Jørgensen. Her blev der snoldet studenterbrød, hold kæft-bolcher og hvad der ellers var på hylderne.

Vi flyttede fra Vænget ved nytårstid 1972. Mine forældre kiggede på flere huse i Benløse. Vi trivedes i området og min søster gik på Benløse Skole. Men det rette hus blev fundet i den anden ende af byen - i Søndre Park, og nærmere betegnet Ligustervænget 19. Her boede mine forældre til 2000.

Vænget 3, juli 1970
Huset i Vænget blev overtaget af min kusine, Kukker, og hendes daværende mand, Finn. Finn bor vist fortsat i huset.

Næste gang, jeg kommer forbi vil jeg igen tænke på Jette, Anni-mor, Theis, Brian og så videre.

5 kommentarer:

pter sagde ...

fine barndomsminder....

Søren Nielsen sagde ...

Mange tak!

René sagde ...

Hvad var det, der skete? Hvad gik der galt? I 69 :-)
(tak til H.O.)

Anette sagde ...

Hyggelige minder og et rigtig sødt foto af os to.

Anonym sagde ...

Det var sjovt at læse om vænget. Din beskrivelse af huset er fuldstændigt korrekt og det ved jeg, som du nok ved fordi min gamle far stadig bor I huset, hvor fingeren blev kortere. Jeg var ikke klar over at merete var din kusine. Merete og jeg var begge med I bestyrelsen I ringsted jazzklub I 90'erne - hilsen per