lørdag den 6. august 2011

Snart Premier League

I morgen skydes verdens bedste fodboldliga (i hvert fald i min optik), Premier League, i gang. Og det sker med den traditionsrige Community Shield mellem mestrene og vinderen af FA Cup'en. Det vil i år sige Manchester United og deres støjende naboer, Manchester City (fodboldens svar på cykelholdet Team Leopard-Trek).

Overskriften på årets sæson er meget vel "Jagten på United" eftersom, at de er regerende mestre og nu har rekorden med flest mesterskaber - 19 and still counting....

Forfølgerfeltet og dermed titelkandidaterne er "the usual suspects": Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester City og Chelsea.

I det felt må Arsenal og Tottenham være de svageste led. Arsenal smed sidste sæson for gud-hvilken-gang gode muligheder for titel og succes i Europa på gulvet, og synes at mangle overskuddet til en hel sæson. Dertil kommer, at truppen over sommeren har været præget af uro om Fabregas' og Nasri's fremtid. Holdet er uden synlige forstærkninger - om end, det vil være en forstærkning, såfremt det lykkes dem at få solgt Nicklas Bænk-ner... - men omvendt skal man aldrig undervurdere én af verdens bedste trænere, Arsene Wenger.

Uro i truppen har Tottenham også været præget af. Især med hensyn til Modric's fremtid. Men ellers synes truppen intakt, med uden synderlige forstærkninger, og spørgsmålet er, om det er nok til at gå hele vejen. Uagtet, at de i Redknapp har én af spillets mest snu trænere.

Straks mere fidus har jeg til Liverpool. Det er 20 år siden, at holdet sidst blev mestre, men i vinters kom Kenny Dalglish tilbage i trænersædet, og det er som om, at det gav holdet en enorm styrke. Foråret gav fine resultater, og med stærke nyindkøb i form af briterne Henderson, Downing og Adams, ser holdet ud til at være forstærket på væsentlige pladser. Og mindre sårbare overfor skader hos især Kaptajn Gerrard. Dertil kommer, at vinterens køb, Carroll og Suarez, har fået mere tid til at vænne sig til klubben. I min optik kan Liverpool blive Uniteds hårdeste konkurrent til titlen, og jeg ønsker dem velkommen tilbage i toppen - der, hvor de hører til!

Uniteds støjende naboer, Shitty, har vanen tro været meget flittige på spillermarkedet, hvor dyre spillere er blevet hentet ind i forsøget på at købe sig til en mesterskabstitel. Spørgsmålet er, om dyre spillere er nok i længden. Jeg tvivler på, at manageren, Roberto Mancini, har de fornødne evner til at få holdet til at hænge samme og fungere som en helhed. Og vil de dyrt indkøbte spillere dø for holdet eller tænker de mere på pengene i banken. Og har de nyrige ejere tålmodigheden, såfremt resultaterne udebliver.... Men med de spillere, Shitty kan mønstre, skal de indregnes blandt de absolutte favoritter til titlen. Skulle de hente den hjem, vil det dog være et tab for fodbolden, men måske det bare er mig...

Chelsea er som altid oplagte titelkandidater. Klubben fyrede i sommers Ancelotti og hentede i stedet én af de største trænertalenter p.t., André Villas-Boas. Og som kommer med stor succes i Porto med i bagagen. Truppen synes at være stort set uændret, og det kan blive en ulempe. Gennemsnitsalderen for de bærende kræfter er høj, men en ny træner kan puste nyt liv i holdet. Måske han også kan puste liv i tøsebarnet Fernando Torres, som Chelsea hentede i Liverpool i vinterpausen for omkring 500 mio. kr,., og som i foråret var en omvandrende fiasko....

Endelig er der så Manchester United - mit eget hold! Holdet har sagt farvel til én af verdens bedste målmænd, Edwin van der Sar, samt klubmænd som Scholes, Neville, Brown og O'Shea. Ind er kommet stortalentet Rob Jones, Ashley Young og David de Gea på målmandsposten. Dertil kommer, at flere af de udlejede spillere nu er tilbage i truppen. Mange mente, at Uniteds hold sidste sæson var et af de svageste i mange år. Et mesterskab og en Champions League-finale synes at være modbeviset på dette! Og i min optik er holdet ikke svagere end sidste sæson, og samtidig har Sir Alex en legendarisk evne til at sætte truppen og holdet sammen, og time det optimalt.

Opsummeret er mit bud på top-6 følgende:

1. Manchester United
2. Liverpool
3. Chelsea
4. Manchester City
5. Tottenham
6. Arsenal

For mit eget vedkommende betyder sæsonen, at jeg vil være på Old Trafford den 7. april, hvor United spiller mod QPR. 2 dage senere opleves ganske givet en mere inferiør kamp mellem Everton og Sunderland (Manchester United Light, om man vil....).

Lad bolden rulle og må det blive en medrivende sæson. Glory, glory Man United!

PS. Ovennævnte er skrevet, mens transfervinduet fortsat er åbent, og meget kan derfor nå at ske - både i form af salg og især køb

2 kommentarer:

pter sagde ...

Er enig i mange af dine ord...men hvis man bytter #1 og #2 ud....så ser det hele mere rigtigt ud her fra :-)

Søren Nielsen sagde ...

Hehe. Og man kan jo hævde, at LFC har den fordel, at de i år ikke skal koncentrere sig om de europæiske kampe :)