onsdag den 8. december 2010

Et godt FCK-år

Tirsdag aften leverede FCK måske én af de største klubholdspræstationer i Danmark, hvor holdet med en sejr over græske Panathinaikos sikrede videre deltagelse fra gruppespillet i Champions League. Og det fra en gruppe med landemestrene fra tre langt større fodboldnationer end Danmark, ligesom måden, det skete på, var ganske overbevisende.

Dermed rundede FCK et fantastisk fodboldår af. I maj blev endnu et mesterskab hentet hjem, og holdet gik ubesejret gennem efteråret og med en historisk margin ned til nummer 2.

Det var også året, hvor undertegnede krøb til korset og undskyldte overfor Ståle Solbakken. Undskyldte for at have brugt ord som "migræne-bold", "HamKam-fætter" og "Ståle Raus". Det var den gang, men jeg ved bedre nu. Alt er tilgivet og FCK fremstår i dag, som et yderst homogent hold, hvor alle kæmper for alle.

Endelig - og måske det vigtigste - var det året, hvor William Kvist fik sit store gennembrud. Sammen med træneren og måske Dame N´Doye, er han én af de væsentligste årsager til FCK's succes i 2010. Lederen, dirigenten, foregangsmanden - ja, fortsæt selv listen. Og bundniveauet har været tårnhøjt, og sammen med et af de bedste indkøb nogensinde, Claudemir (hvem savner Atiba Hutchinson?), udgør han måske den bedste centrale midtbane i FCK's historie. Bevares, han mangler fortsat noget for at nå Tobias Linderoth og til dels Peter Nielsen, men mindre kan også gøre det. Det var også året, hvor han nærmest flåede anførerbindet af Hjalte Nørregård. Sidstnævnte er nu væk - men i øvrigt tak for mange gode stunder og vigtige mål mod Brøndby - men var han blevet, havde han næppe fået det hverv igen. Jeg så gerne, at klubmanden og kulturbæreren William Kvist blev længe i klubben, men det er et naivt ønske. Den eneste gåde er, at han endnu ikke har fået gennembruddet på landsholdet, men det er én af de sædvanlige Morten Olsen-mysterier.

Næste fredag er der lodtrækning til næste runde i Champions League. Giv gerne FCK et af de store hold - Chelsea, United eller Real Madrid - så Parken igen kan fyldes og alle kan få en stor, stor oplevlese.

FORZA Kvist. FORZA Ståle. FORZA FCK

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

insiderviden fra en, der var derinde; De græske tilskuere tog til sidst i kampen det spændende initiativ at tage trøjerne af og 'heppe' i bar overkrop...det er da afmægtighed, så det passer :-)
Tillykke til FCK!

Unknown sagde ...

Det glæder mig at du nu har fået etableret en blog. Det må have været en magisk aften i Parken. Det var en mindre magisk aften med Raveonettes på Gimle. Der er aldrig to koncerter med dem der er ens. Tirsdagens var en af de mere publikumsfjendtlige. Som konen sagde da vi gik hjemad: De spillede ikke et eneste nummer jeg kendte.
Giana Factory var solide og deres sæt var noget mere imødekommende.