onsdag den 30. oktober 2013

Tre fra en - Spil Dansk

På torsdag er det for 13. gang "Spil dansk"-dag, hvis formål blandt andet er at sætte danske kunstnere på den musikalske dagsorden. Det sker med en række arrangementer landet over - på skoler, biblioteker, spillesteder og så videre. For mit eget vedkommende markeres dagen med en koncert med Ukendt under andet navn, der spiller på Københavns Hovedbibliotek - i øvrigt ganske gratis, hvilket også er tilfældet for langt, langt størsteparten af aktiviterne i forbindelse med dagen. 

Jeg håber, at arrangementet igen i år vil møde stor opbakning landet over. Også fordi, at der hertillands laves rigtigt meget godt dansksproget musik, og arrangementerne er en god mulighed for musikerne til at komme ud til et bredere publikum og for publikum en mulighed for at møde kunstnere, man ikke nødvendigvis kendte i forvejen.

Læs lige her mere om koncerten med Ukendt under andet navn og her mere om Spil dansk dagen.

Men nu er det med spil dansk ikke kun forbeholdt den 31. oktober, og her på matriklen har det været spil dansk hver dag siden begyndelsen af 90'erne, hvor kunstnere som Loveshop, Olesen-Olesen (Som Ukendt under andet navn var en del af) og Nikolaj Nørlund begyndte at sætte en ny musikalsk dagsorden, med en række meget fine dansksprogede albums. Siden er rækken af fine kunstnere vokset med Peter Sommer, Mikael Simpson, Mellemblond, Marie Key og så videre, og så videre

Lad mig runde af med tre sange - én med henholdsvis Nikolaj Nørlund, Mikael Simpson og Ukendt under andet navn - fra det mere end bugnende bagkatalog af fantastiske sange sunget på dansk:
Ingen kommentarer: